Badkamer kopen of verbouwen?

De douchewand heeft de voorkeur!

Een goede investering in je badkamer is een douchewand, door een douchewand te kopen maakt hij je badkamer niet alleen mooier, maar laat hij het geheel er ook strak en modern uitzien. Verder is er geen onderhoud nodig aan een douchewand en kan hij erg lang mee. Dankzij de wand is er geen opstapje in je douchecabine, dat dat maakt het voor mindervaliden, jonge kinderen en ouderen een stuk makkelijker.

Dankzij de douchewand is jouw badkamer spat vrij
Staat de badkamervloer altijd blank na het douchen? Douchebeurt na douchebeurt de badkamervloer droogmaken en dweilen kan na een tijdje flink gaan vervelen.

Ben jij aan het kijken naar een nieuwe badkamer? Vergeet water en zeepresten die voor schimmelvorming zorgen door een douchewand te bestellen en houd je badkamervloer voortaan droog. Warmte en vocht van het douchen wordt door de douchewand tegengehouden en zorgt dat zowel douchen als afdrogen een stuk comfortabeler wordt.

Duurzame onder de douche

Douchewand met helder, mat of spiegelend glas kopen?

Wil je zowel efficiëntie als ruimtelijkheid in je badkamer? Wil je meer privacy voor je puberende kinderen? Of ga je juist voor de goedkope uitweg? Voor iedere situatie een perfecte oplossing.

Door een douchewand te kopen met spiegelglas haal je de transparantie weg zorg je ervoor dat de badkamer ruimtelijker lijkt, ook is het ideaal na het douchen om jezelf op te maken, aan te kleden of je haren te kammen.

Een douchewand bestellen met mat glas is ideaal als je met meerdere personen gebruik maakt van de badkamer. Dit melkglas zorgt er voor dat iedereen privacy heeft.

Helder glas in de douchewand is een standaard optie dus hiermee de goedkoopste variant. Omdat dit onbewerkt glas is en je er doorheen kunt kijken, geeft ook dit jouw badkamer een ruimtelijk effect.

Een douchewand of een alternatief bestellen?

Ben jij aan het kijken naar een douchewand of een goed alternatief? Als jij voor de voordelige optie wilt gaan kom je al snel uit bij een douchegordijn. Dit is een goedkope variant, maar er zitten nadelen aan.

Het houdt bijvoorbeeld veel minder goed water tegen dan een douchewand en ontneemt het zicht in je badkamer. Tijdens of zelfs na het douchen blijft het gordijn vaak aan je lichaam plakken en omdat ze geen modern design hebben kan het je badkamer er ook niet mooier op maken.

Voordelen van een douchegordijn:
–           Low-budget, een voordelige uitweg
–           Snel en eenvoudig zelf op te hangen

Nadelen van een douchegordijn:
–           Ontneemt zicht op de badkamer
–           Geen moderne of strakke designs
–           Blijft aan je lichaam plakken tijdens of na het douchen
–           Vocht, water en zeepresten worden slecht tegengehouden

Een douchecabine is ook een goede optie, maar hierbij zijn er eveneens voor- en nadelen. Zo is het moeilijker om een douchecabine in te komen voor kinderen en ouderen door het opstapje. En omdat de cabine een frame en douchebak heeft kan het de inrichting van je badkamer ook enigszins ontsieren.

Voordelen van een douchecabine:
–           Simpel te monteren
–           Eenvoudig schoon te houden 
–           Vocht, water en zeep wordt tegengehouden
–           Warmte wordt vastgehouden in de cabine

Nadelen van een douchecabine:
–           Kan zicht in badkamer belemmeren
–           Groot object in je badkamer indeling
–           Moeilijk te betreden voor kinderen en ouderen

Waar kies je voor als je een douchewand gaat kopen?

Bij het kopen van een nieuwe badkamer heb je een doel, je kiest ervoor om meer efficiëntie, luxe en gemak te ervaren. Iedere investering draagt eraan bij om die doelen uiteindelijk te behalen.

Dit geldt ook bij een douchewand kopen. Door de glazen of kunststof wand verandert de uitstraling van je badkamer, het oogt ruimtelijk en de badkamer lijkt daardoor groter, het tegelwerk blijft zichtbaar door een rechtstreekse bevestiging op de vloer en douchen wordt een prettige ervaring.

Voordelen van een douchewand:
–           De badkamer oogt ruimtelijker
–           Tegelwerk in de badkamer blijft zichtbaar
–           Vocht, water en zeep wordt tegengehouden
–           Warmte wordt beter vastgehouden
–           Makkelijk betreden voor kinderen, ouderen en mindervaliden

Nadelen van een douchewand:
–          
Vloer moet geheel waterpas zijn voor een goede plaatsing
–           Installatie is wat meer arbeidsintensief

Goed om te weten: Het juiste materiaal douchewand kopen
Het is erg belangrijk om te weten van welk materiaal jij je douchewand moet bestellen. Je hebt de keuze uit een glazen of kunststof douchewand. Kunststof is een optie als je voor een goedkope oplossing wilt gaan, maar deze blijft minder lang mooi. Na een tijdje kan schimmel of kalk de kunststof douchewand aan gaan tasten. Als je voor een langdurige optie wilt gaan is een glazen wand de beste keuze. Ben je een dagje ouder en bang om uit te glijden in de douche? Dan is het zeker fijn om te weten dat de glazen douchewand zo goed als onbreekbaar is omdat hij gemaakt is van veiligheidsglas. Zo kan hij flinke klappen verdragen.

Douchedeuren bij een douchewand bestellen?

Met een douchewand houd je zo veel mogelijk water tegen in je inloopdouche. Als je er voor kiest om aanvullende openslaande of schuifdeuren te bestellen verlies je de fijne inloopfunctie van de douche niet.

Je kan de keuze maken om douchedeuren in één of twee delen te bestellen. Heb je een gebrek aan ruimte in de badkamer? Dan is twee delen een eenvoudige oplossing. Ga jij ook een douchedeur bestellen? Dan heb je net als bij douchewanden de optie om de deuren in kunststof of veiligheidsglas te kopen.

Voordelen van schuifdeuren:

  • Biedt een uitweg bij ruimtegebrek in de badkamer
  • Je verliest de doorloop in de badkamer niet

Nadelen van schuifdeuren:

  • Onderhoud vereist aan het schuifsysteem
  • Geregeld de geleiders schoonmaken

Voordelen van klapdeuren:

  • Onderdelen slijten niet
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Deuren openen praktisch
  • Eenvoudig te monteren

Nadelen van klapdeuren:

  • Voor de draaihoek van de deuren is ruimte nodig

Ook een nieuwe douchekop bestellen

Een nieuwe douchewand, douchedeuren, wat mist er nog in dit rijtje? Een nieuwe douchekop natuurlijk! Als je toch bezig bent met je nieuwe badkamer moet je niet vergeten om een douchekop te bestellen.

Met een verstelbare douchekop kan jij nog meer water besparen! Door de douchekop op een krachtige straal in te stellen en daarmee het sop uit je haren te spoelen ben jij sneller klaar en werkt het veel effectiever dan een reguliere douchekop. Ben je meer van de luxueuze ervaring?

Dan kan je eventueel kiezen voor een regendouchekop of een douchekop met een massagestraal.

Welk materiaal douchekop bestellen?
Glazen douchewanden en deuren maken je badkamer strak en modern.

Door het glas is de douchekop nu zichtbaar, deze valt niet meer te verstoppen achter een douchegordijn. Een perfecte reden dus voor een nieuwe douchekop.

Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, zoals messing of chroom.

Een goede tip is om je douchekop te laten matchen met andere elementen in je badkamer, zoals je designradiator of kraan.

Heb je een stalen designradiator? Bestel dan ook een stalen douchekop.