Een badkamer kopen of verbouwen

Goede redenen om een regendouche te bestellen

Ben jij aan het kijken voor een nieuwe badkamer? Houdt jij van gemak en stiekem ook wel wat luxe? Deze kleine investering tovert jouw badkamer om tot een luxueuze ervaring. Het is belangrijk dat je je niet laat afschrikken door de praktisch bezwaren, er is overal een oplossing voor. Lees dit artikel verder om te weten waar jij op moet letten als je een regendouche gaat kopen.

Regendouche bestellen: Je droom is nu te koop
Als jij je geld graag uitgeeft aan uitjes naar de spa en hier graag tijd doorbrengt met je partner, zou je serieus kunnen overwegen om in een regendouche te investeren en de luxe je eigen huis in halen.

Bij een regendouche wordt het water over een veel groter oppervlak verspreidt dan bij een normale douche, genoeg water dus!

Perfect om hier samen met je wederhelft van te genieten. Stel je voor: op een koude ochtend ’s winters een heerlijke warme regen op je huid, of op een benauwde zomeravond een verkoelende straal over je heen. Sluit je ogen en laat je meenemen naar een tropisch regenwoud of een waterval in de prachtige natuur. Je hebt geen vakantie meer nodig met zo’n regendouche!

Duurzame onder de douche

Het regent extra voordelen

Als je iedere dag onder hetzelfde zielige straaltje van je reguliere douchekop staat, kan dat op een gegeven moment gaan vervelen. Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe badkamer aan te schaffen of je badkamer te gaan verbouwen? Gun het jezelf en investeer ook meteen tijd en geld in een regendouche!

Hier zijn enkele redenen om voor een regendouche te kiezen:

  • Het water wordt door de omvangrijke regendouchekop over een groter oppervlak verspreidt
  • Je lichaam houdt warmte beter vast door een regendouche, vooral in de winter
  • Een regendouche werkt extra verkoelend tijdens de warme dagen
  • Ideaal om samen met je partner of kinderen te douchen

Geen schuldgevoel: Bespaar water met een regendouche

Er zijn enkele praktische bezwaren waardoor je je niet moet laten afschrikken als je een regendouche gaat bestellen, er zijn een hoop vooroordelen. Het grootste oordeel is over het verbruik van water, het is namelijk bewezen dat een regendouche meer water verbruikt.

Maar door verbeteringen in de techniek is hij zuiniger geworden en tegenwoordig zelfs nét zo waterbesparend als een reguliere douchekop, bij optimaal en efficiënt gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld samen andere doucht, scheelt dit al gauw flink wat water. Of je kiest er natuurlijk voor om een regendouchekop met een kleinere diameter te kopen.

Wil jij een regendouche kopen? Ga voor een flexibele douchekop
Je kunt zonder schuldgevoel een regendouche bestellen. Door samen te douchen bespaar je water en uiteindelijk flink wat douchebeurten op lange termijn.

Zijn er nog meer manieren om water te besparen? Jazeker, er is een optie voor een handzame en wendbare douchekop, deze kan je aan de stang van je regendouche monteren. Om water te besparen neem je de flexibele douchekop en spoel je het sop vlug uit je haren. Dit is ideaal als je regelmatig met je kinderen doucht. Degenen afspoelen die wat sneller ongeduldig zijn maakt dit een stuk gemakkelijker.

Voorkom natte voeten!

Ga jij een regendouche kopen of bestellen? Controleer je afvoer en ga na of het water goed weg kan lopen. Vergis je niet, er komt zoveel water uit de regendouche als een flinke regenbui in een tropisch regenwoud, je wilt niet dat je badkamervloer onder water komt te staan.

Bij een bestaande inloopdouche is het van belang dat je een dorpel aanschaft om het water goed weg te laten lopen. Wil jij een nieuwe badkamer gaan kopen? In de meeste gevallen is een complete douchecabine bestellen de gemakkelijkste keuze omdat hier de douchebak en deuren bij zitten.

Belangrijk voor het aanschaffen: De warmteproductie controleren
De productie van je warmwaterinstallatie is een belangrijk punt waar aandacht aan besteed moet worden voordat je een regendouche gaat kopen. De waterstraal van de regendouchekop verbruikt meer water dan een reguliere douchekop. Het is belangrijk om te weten of jouw warmwaterinstallatie dit wel aankan.

Heb jij een nieuwbouwhuis of recentelijk een nieuwe installatie aangeschaft? Dan moet dit geen enkel probleem zijn. Als je een oudere installatie hebt moet je controleren of deze aan de CW-3 voldoet.

Kan de warmwaterinstallatie de regendouche niet aan?

Door een extra boiler of geiser aan te schaffen verhelp je dit probleem, maar je kan er ook voor kiezen om je cv-ketel te vervangen door een variant met een hoger vermogen.

Regendouche kopen: Ingebouwde of opgebouwde regendouche?
Je hebt twee keuzes bij het kopen van een regendouche, inbouwen of opbouwen. Een van de belangrijkste zaken is dat de regendouche hoog genoeg hangt, als je dit op de lengte van de langste persoon in jouw huishouden baseert, zit je altijd goed.

Als je houdt van een strakke en moderne uitstraling is de ingebouwde regendouche ideaal, dit geeft ook een ruimtelijk effect. Een nadeel hiervan is dat er verbouwd moet worden in je badkamer en dat kost meer tijd en geld. Hier moet je voor openstaan.

Hieronder zijn de voor- en nadelen van een ingebouwde regendouche op een rijtje gezet.

Voordelen van een ingebouwde regendouche:
–           Staat prachtig in een badkamer met een strakke en moderne stijl
–           Je tegenwand hoeft er niet uit gebroken te worden
–           Alle leidingen en stangen worden netjes weggewerkt

Nadelen van een ingebouwde regendouche:
–           Plaatsen is een moeilijke klus en gaat flink wat tijd kosten
–           De tegenwand moet opgebroken en vervangen worden
–           Door de prijs kan niet iedereen kan het zich veroorloven

Als je kiest voor een opgebouwde regendouche, hoeft je bestaande tegelmuur niet vervangen te worden. Wel heb je een extra stang waar je tegen aan kijkt. Deze is gemakkelijk op te fleuren door de kleur van de stang te veranderen naar iets wat goed bij je badkamer past.

Toch aan het twijfelen voor een opgebouwde regendouche? Lees hieronder de voor- en nadelen.

Voordelen van een opgebouwde regendouche:
–           Het is goedkoper dus het scheelt flink wat geld
–           Er hoeven geen tegels vervangen te worden
–           Het installeren is een stuk gemakkelijker
–           Een extra handdouche is eenvoudig te monteren op de douchestang

Nadelen van een opgebouwde regendouche:
–          
Door de stang kan het er minder mooi en luxe uit zien
–           De tegenwand is niet meer zichtbaar

Wil jij een goedkope oplossing en iets wat gemakkelijk te installeren is? Maak dan de keuze om een opgebouwde regendouche te bestellen. Nog simpeler? Bestel een complete douchecabine met een regendouche die vooraf is geïnstalleerd, scheelt je nog meer tijd.